Λουκέτο στο κατάστημα του ΟΤΕ στο Δήμο Χαλκηδόνας

Λουκέτο στο κατάστημα του ΟΤΕ στο Δήμο Χαλκηδόνας

Αρ. Πρωτ. 21701/24.08.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Με λουκέτο κινδυνεύει το κατάστημα του ΟΤΕ στο Δήμο Χαλκηδόνας, που εδρεύει στη Χαλκηδόνα, γεγονός που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής. Η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, δημιουργεί προβληματισμό στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Το κατάστημα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς καλύπτει ανάγκες των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς. Το δε πελατολόγιό του είναι μεγάλο, δεδομένου ότι εξυπηρετεί και διερχόμενους πολίτες.

Η κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και θα αυξήσει την ταλαιπωρία των κατοίκων, αλλά θα διευρύνει και το αίσθημα περιθωριοποίησης των κατοίκων, οι οποίοι βλέπουν όλες τις υπηρεσίες, μετά και τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ, να απομακρύνονται από την περιοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κατάστημα λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο και συνεπώς δεν απαιτούνται δαπάνες ενοικίων. Η διατήρηση  και αναβάθμιση του υποκαταστήματος είναι αναγκαία, ως εκ τούτου οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει για τη συνέχιση της λειτουργίας του και όχι την οριστική κατάργησή του.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στη διατήρηση και αναβάθμιση του καταστήματος του ΟΤΕ στον Δήμο Χαλκηδόνας και όχι στην κατάργησή του, που θα σημάνει την υποβάθμιση της περιοχής, αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών;

Απάντηση Υπουργείου